A legszélesebb körben elterjedt és a legismertebb tartós szőrtelenítés. Annak ellenére, hogy ez a művelet fájdalommal jár, mégis sokan választják, hiszen a 4-5 hétig tartó sima bőr kárpótlást nyújt minden kellemetlen érzésért. A gyanta a szőrt a szőrtüszővel együtt tépi ki, ezért tart néhány hétig, míg újra előbukkannak a szőrszálak.

A következő gyantázás előtt azonban pár napot várni kell, míg a szőrszálak el nem érnek egy bizonyos hosszúságot, hogy sikeresen beletapadjanak a gyantába.
A gyantázás alkalmazható házilag is, de biztosabb eredményt érhetünk el, ha szakemberre bízzuk. Főleg a hónaljon, bajusz vagy intim területeken, mert ezek gyantázása fokozottabb fájdalommal járhat, és alaposabb tudást igényel, mint a lábszár vagy az alkar.

A rendszeres gyantázás ritkuló és elvékonyodó szőrzetet eredményezhet, mivel folyamatosan gyengíti a mátrixsejteket, amelyek a szőr növekedéséért felelősek. Fontos, hogy ne közvetlenül egy fontos esemény, napozás vagy szolárium előtt gyantáztassunk, mert a bőr ilyenkor kipirosodik, nyugtatásra van szüksége. Ehhez különböző speciális gyantázás utáni készítmények használata javallott. Semmilyen más kozmetikumot ne használjunk e szőrtelenítés után, mert irritációt okozhat. Akár otthon végezzük, akár szakember segítségét vesszük igénybe, több gyantázási lehetőség is a rendelkezésünkre áll, amelyek közül ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet.

A gyantázás szőrtelenítő eljárás, melynek célja, hogy a testről a szőrt minél fájdalom mentesebben eltávolítsuk. A mai nők – és egyre több férfi – számára is a szőrtelenítés a személyes higiénia részévé válik. A többség számára egyre fontosabb a gyors és tartós eredmény, erre kitűnő megoldást nyújt a gyantázás.

A gyantázás előnyei:

  • tartósan sima és bársonyos bőrfelület
  • tartós szőrmentesség
  • folyamatosan ritkuló szőrzet
  • szőrbenövés megszűnése
  •  gyengébb szőrszálak
  • higiénikus és esztétikus viselet


A gyantázást lábon illetve karon általában ún. patronos gyantával végzem. Az érzékenyebb testrészekre (arc, hónalj, fazon) a titándioxidos, azaz hagyományos gyantát használom. Ezekre a testrészekre, úgy gondolom, a lehető legjobb minőségű és legkíméletesebb gyanta való.  A gyantázott bőrfelület nagyon bársonyos tapintású lesz, mivel a gyanta a bőrön elhalt hámsejteket is eltávolítja. Más szőrtelenítő eljárásokkal szemben gyantázás után a szőrszálak 3-4 hét múlva bújnak elő, a kinőtt szőrzet jóval gyengébb szálakból áll és ritkásabb lesz. Az esetleges bőr alatt lévő szőröket steril tűvel távolítom el a gyantázást követően.

Ajánlom a gyantázást mindazoknak, akik:

  • számára fontos a higiénia
  • tartósan szőrmentes bőrre vágynak
  • szeretnének megszabadulni benőtt szőrszálaiktól
  • szeretnék kikoptatni szőrzetüket