Rosaceas bőr kezelés

rosaceas bőr

Rosaceas bőr kezelés

A rosaceás bőr egyre gyakoribb jelenség. A pirosság általában az orcákon, az állon, homlokon és az orron jelenik meg.

A tünetek leggyakrabban 30-50 éves korban jelentkeznek, de sokszor a 20-as években is megjelenhetnek a betegség első jelei. Főként a nőket érinti, de férfiaknál is előfordulhat. Külső hatásra az arc erei kitágulnak, és ez okozza a vörösséget. Később az értágulat állandósulhat, így a pirosság egyre feltűnőbb lehet.

A külső hatások, mint a napfény, a hideg, a meleg, vagy az erős szél, illetve bizonyos belső hatások, mint a stressz és fűszeres ételek, alkoholos italok fokozhatják a hatást. Az erek egy idő után tágulékonnyá válnak, szerkezetük károsul, majd lassul a keringés, és romlik a szöveti anyagcsere. Az orcákon állandósul a kipirosodás, majd később vörös göbök is megjelenhetnek, melyek hol előjönnek, hol eltűnnek. Később a hajszálerek láthatóvá válnak. Súlyosabb esetekben gennyes hólyagocskák, ödéma képződik, esetleg az orr is megnagyobbodhat, ez főleg férfiaknál jellemző. A betegség oka jelenleg tisztázatlan. Nem kizárható a genetikai hajlam, illetve olyan betegségekkel hozzák összefüggésbe, mint a gyomor és a bélrendszer betegségei, a gyomorsav termelés zavarai, epehólyag betegségei, idült széklet problémák.

A bőrtüneteket emellett befolyásolhatják hormonális tényezők, vagy a magas vérnyomás is.Ha észrevette az első jeleket, akkor jelentkezzen be hozzánk egy személyes konzultációra, ahol hasznos tanácsokat adunk, és javaslunk egy intenzív kúrát, amellyel méregtelenítjük a szöveteket, és erősítjük a hajszálerek állapotát, illetve javítjuk a szöveti anyagcserét és a keringést. Megfelelő ápolással és kozmetikai kezelésekkel a tünetek csökkenthetők, és visszafordíthatók.

A kezelés várható időtartama: 60 perc