Szemöldökszedés - gyantázás

szemöldök gyantázás

Gyors, kényelmes eljárás a szemöldök szőrzetének eltávolítására

Pár másodperces kellemetlen érzéssel jár a szőr eltávolítása, de javasolt a precízebb korrekció érdekében az esetleges megmaradt szőrszálak kicsipeszelése. Rendszeres gyantáztatás esetén a szőrszálak látványosan kikopnak, számuk megritkul.A gyantázás tulajdonképpen nem más, mint a szőrnövési rendellenességek kezelési módja, amit más néven depiláció-nak hívunk. A depiláció a szőr nem végleges eltávolítását jelenti, ugyanis a szőrszálak keletkezéséért felelős mátrixsejteket nem pusztítja el. A szőrtelenség más-más kultúrákban más-más jelentőséget kapott. Manapság a szőrtelenség, főleg a nőknél a jól ápoltság alapja, a higiénia szerves része.

A szemöldök gyantázás során célunk:

minél kevesebb fájdalommal,
minél kisebb kárt okozva a bőrnek,
a szemöldök természetes ívét megtartva,
a lehető legalaposabban távolítsuk el a szőrszálakat.

A felhasznált gyanta szintetikus összetevőkből áll.

Ez a fajta gyanta kevésbé allergizál és jobban kezelhető mint az eredeti fagyanta, és gyorsabb vele dolgozni. Ez az új típusú szintetikus gyanta már első olvasztáskor jó állagú és egyszer használatos – így higiénikusabb is.

A gyantázás menete a kenésből és a tépésből áll.

A gyantázás után nem erősödik a szőrszálak vastagsága. A gyantázást 2-3 hetente ajánlott ismételni, ha folyamatosan ápolt szemöldököt szeretnél.

A kezelés várható időtartama: 30 perc