Ultrahang

ultrahang kezelés

Az ultrahangos kozmetikai kezelés bármely bőrtípus esetén, a legmegfelelőbb hatóanyaggal történik.

A kezelés előnye, hogy az ultrahang eléri a bőr mélyebb rétegeit is, ahová képesek bejutni a kezelés során célzottan használt hatóanyagok, zsírban oldódó vitaminok, a bőr számára fontos zsírok. A bőr hatására hidratált, vitalizált lesz

A bőr mélyebb rétegeibe bevitt hatóanyagok elérik az új bőrsejteket és a hatást később is, valamint hosszú távon fejti ki. Az ultrahangos kezelés eredményeképp a bőr frissebb, fiatalosabb lesz. Hatása a ráncos bőrre jótékony, a kialakuló ráncok képződését lassítja. A bőr nedvességét kozmetikai úton pótolni lehet, hogy a bőr ismét friss és üde legyen.

Az ultrahang hatásmechanizmusa:

A kozmetikában használatos ultrahang készülékek a hanghullámokat közvetítő közegen keresztül juttatja a bőrbe. Ez a közeg a legtöbbször valamilyen olaj, vagy emulzió. A kötőszövetben fokozza a vér- és nyirokkeringést, ezáltal az anyagcsere folyamatokat. A kezelés sikeresen alkalmazható különféle alakformáló (zsírbontó-, cellulit-, stria-) kezelésekhez is. A kezelés már egy alakalom után is látható eredményt nyújt, viszont kúraszerűen alkalmazva érhető el a legjobb hatásfok.Az ultrahang a hallható hang felső határa fölött lévő rezgések gyűjtőneve, mindemellett egy indirekt kozmetikai készülék, amely a kezeléshez az elektromos energiát más energiaformává alakítja át (hanghatással működővé). A kozmetikában ezeket a hangokat úgy hozzák létre, hogy a kezelőfejben lévő speciális kristály az áram hatására rezegni kezd. Az eljárás azért olyan hatékony az UH készülékkel, mert általa a vízben és a zsírban oldódó nagyobb molekulájú hatóanyagokat is be tudjuk juttatni a bőrbe. A szövetekre is kedvező hatással van: itt fontos megemlíteni a mikromasszázst és az izmok lazulását. Az ultrahang kezelés során növekszik a kollagén képződés és a bőr regenerációjának mértéke, gyorsul a mikrocirkuláció, javulnak a sejtek életfunkciói, valamint intenzívebbé válik a hatóanyagok felszívódása is.

De hogyan képzeljük el ezt a folyamatot?

Az ultrahang első körben szétrezegteti a felszíni szaruréteget, így “lökve” mélyebbre a bőrön lévő hatóanyagot, ezzel meggyorsítva annak bevitelét. A hang rezgése által rezegni kezdenek a sejtek is, majd elindul egy jótékony folyamat a szervezetünkben: gyorsul az anyagcsere, ennélfogva nő a zsír- és méreganyag kiválasztás, jobb lesz a test vér- és nyirokkeringése, ezáltal mindenhova gyorsabban jut el a tápanyagban és oxigénben dús vér. Az eredmény: egészséges, gyönyörű, problémamentes bőr!

Az UH készüléket sikeresen alkalmazzuk különféle alakformáló kezelésekhez is, így például a cellulithez, striához vagy akár zsírbontáshoz, de segíti a gyulladt bőr nyugtatását, valamint a problémás, aknés bőr kezelését is.

Az ultrahang kezelés, ahogy említettem, számos kedvező hatást fejt ki a szövetekre is, lássuk összefoglalva, melyek ezek:

mikromasszázs
növekszik a kollagén képződés
sejtek életfunkcióit serkenti
a bőr regenerációjának növelése
a hatóanyagok felszívódása intenzívebb
a mikrocirkuláció gyorsul
az izomzat lazul

Az ultrahang kezelések teljesen fájdalommentesek és minden bőrön alkalmazhatók.

Nézzük, milyen esetekben használhatjuk ezt az eljárást:

sebgyógyítás
hegek kezelése
hámosítás
ránckezelés
stria kezelés
rosacea
cellulit kezelés
zsírpárnák csökkentése
izomfeszülés oldása
helyi keringés élénkítése.

Néhány esetben jobb, ha más jellegű kezelést választasz.

Ellenjavallt az UH használata az alábbi esetekben:

láz
akut gyulladások
has kezelése terhesség esetén
daganatos betegségek
vérkeringési rendellenességek
szívbetegség
cukorbetegség.

A kezelés várható időtartama: 15 perc